ESI opent Benelux vestiging

ESI opent Benelux vestiging

ESI Benelux BV

ESI Technologies B.V. is een jong dynamisch bedrijf actief in de Life Science, Voedingsmiddelen en semicon markten in de Benelux, met als specialisme: Single-Use Technology en RVS componenten. ESI Technologies Group is een van oorsprong Iers bedrijf, met vestigingen in Ierland en Engeland. Op basis van het succes en de drive naar expansie van ESI is ESI-Benelux opgericht in lijn met de groeistrategie.

Historie

ESI is een oude Ierse famile onderneming. Het is opgericht in 1919 als Southern Engineering door de familie Foley en was in Ierland de belangrijkste leverancier van proces equipment. Vanaf 2002 is ESI ook actief in Engeland met een eigen vestiging onder de naam ESI Proces UK.

In 2013 is ESI een onderdeel geworden van de Indutrade Group. Een beursgenoteerde Zweedse multinational en een consortium van technische productie en handelsbedrijven in de B-to-B markt.

Heden ten dagen is ESI een gezonde onderneming met een belangrijke focus op de Life Science markt, de Voedingsmiddelen markt en de (fijn) chemie markt. De expertise en knowhow van de ESI-specialisten staan ten dienste van de klanten. Het optimaliseren van de klant-processen is de belangrijkste drijfveer achter het ESI succes. Hierbij is het hoogwaardige productgamma een essentiële basis, alsmede de service.

Benelux

Door het succes van ESI in Ierland en Engeland is de expansie van de activiteiten in de Benelux markt een logische stap in de groeistrategie van de onderneming. Vanuit de regio Delft zal er net als in Ierland en Engeland een focus zijn op de ontwikkeling in de Life Science, Voedingsmiddelen en Proces markten in de Benelux. Het productgamma dat wordt gevoerd betreft RVS sanitaire componenten, single-use componenten en systemen. De Life Science en de voedingsmiddelen markt is een internationale markt met locale en internationale spelers. Door de opzet van de Benelux vestiging zijn we in staat om breder samen te werken met de internationale spelers en een betere en bredere ondersteuning te bieden aan onze klanten.

Sanitaire oplossingen

ESI Technologies is met name gespecialiseerd in producten en oplossingen in de sanitaire industrie, dus de Pharmaceutische, Biotech, Veterinaire, API en Voedingsmiddelen toepassingen. De toepassingen waar hoge eisen worden gesteld aan product-kwaliteit, hygiënisch ontwerp, certificering en validatie, is waar ESI de oplossingen kan bieden.

Markttrend naar single-use

Een belangrijke trend en ontwikkeling die we zien in de Life Science markt is het toepassen van Single-use componenten en systemen ter vervanging van RVS-systemen. Het grote voordeel is het “ready-to-use” gebruik van de producten, dat er geen reiniging en/of sterilisatie nodig is, zoals bij RVS-systemen. Dus geen risico van cross contaminatie. ESI heeft voor het realiseren van de meest optimale klantoplossing de samenwerking gezocht met toonaangevende spelers en fabrikanten in deze single-use technologie als: AdvantaPure, Entegris, Levitronix en Foxx Life Sciences.

De klant centraal

De ESI benadering is gericht op het proces van de klant. Het productie proces wordt kritisch samen met de klant doorgelopen en op basis van de behoeften van de klant en de mogelijkheden komt er een advies en oplossing om het proces te optimaliseren, zowel technisch als economisch.

Meer dan producten

Naast de specifieke technische producten en systemen, biedt ESI verschillende services op het gebied van order management, stock management en logistiek. Er zijn zelfs complete oplossingen voorhanden voor supply-chain-management en logistieke integratie tussen ESI en de eindgebruiker.

Advies en ondersteuning

Niet alleen in Ierland en UK, maar nu ook hier in de Benelux zijn wij goed in staat de internationale en lokale relaties te ondersteunen en hen te adviseren en oplossingen te bieden met betrekking tot procesoptimalisatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons onder telnr. +31 85 049 9770 of per e-mail: info@esi-benelux.nl

 

Let's Connect!

Get in touch with our dedicated team. We are here to help!